الخميس، 21 أبريل 2016

طريقه عمل اجمل حلويات السريسول وبلح الشام

1-طريقه عمل السويسرول
كوب الا ربع دقيق
ربع كوب كاكاو حام
رشه ملح
نص معلقه بيكنج بوردر
فانيليا
اربع بيضات كبيره مفصولين4
كوب سكر ناعم الحبيبات
ملحوظه === مفيش دهون ولا سمن ولا زبده ولا لبن البن الي في الصوره لكريم شانيه والي مقاديره كوب كريم شانيه ساده وعليه كوب سكر بودره عليه الي عايز يستخدم كريم شانته دريم يستخدمو بالوصفه الي عليه بس هتحتاجو كيسين
الطريقه
=======
اولا نشعل الفرن
ننخل الدقيق مع الكاكاو الخام ورشه الملح والبيكنج بورد
ودى شكل الكوبايه المعيار بتاعى 
انا صورتها علشان تعرفوا المقدار بالظبط يا قمرات 
وعلشان سهل يكون كلنا عندنا نفس المعيار ده
علشان كلمه كوبايه بتشتتنا فكده بقيت معروفه 
انا هنا وضعت كوب الا ربع دقيق وكملته بالكاكاو الخام وعليه البيكينج بودر
نضع قطعه من ورق زبده فى صينيه مستطليه مدهونه بالسمن او الزبد
بعدين نخفق بياض البيض لوحده فى وعاء منفصل حتى يصبح هش بالشكل ده
فى وعاء اخر نخفق صفار البيض والسكر والفانيليا
( نفس كوباية الدقيق نعاير بيها السكر )
نضيف الدقيق والبيكنج بوردر ورشه الملح والكاكاو الخام المنخولين
مع صفار البيض السابق خفقه
ونقلب بمعلقه بالراحه او نخفقه براحه على سرعه بسيطه لمده ثوانى
وهيكون تقيل معانا شويه بسيطه
وبعدين نضيف الخليط على بياض البيض بالراحه
ونقلب براحه لحد ما يتجانس كله كويس
وبعدين نضعه فى الصينيه وندخله الفرن 
حوالى ربع ساعه اقل شويه او اكتر شويه
على حسب فرنك يا قمره ودرجه حراره عاليه
وده شكله بعد ما خرج من الفرن
وبعد ما يخرج من الفرن نقلبه على ورقه زبده اخرى كده
ونلف السويسرول
وبعد لفه نضعه جوه كيس او ممكن استبدال الكيس بفوطه مبوله 
بيدى نفس النتيجه ونلفه كده 
علشان يفضل طرى ونسيبه لحد ما يبرد وممكن نضعه فى التلاجه حتى يبرد
فى الوقت ده نخفق الكريم شانتيه 
هنجب كوب كريم الشانتيه وكوب سكر البودره عليه كوب لبن مثلج عايزه تحطي ميه حطي
وبعد ما يبرد السويسرول نشيل ورق الزبده اللى من جوه بالراحه
و نفرد الكريم الشانييه
ونلفه تانى بالراحه بحيث يكون متساوى مع الضغط البسيط جدا بالشكل ده
ونضعه بداخل ورق الفويل لحد ما يبرد بالشكل ده
ونخرجه لما يبرد هيكون متماسك كده بالشكل ده
ونقطعه وممكن تزينه بطريقه بسيطه..


2-طريقه عمل بلح الشام
1و 1/2 كوب دقيق
6 بيضة
8 معلقة كبيرة زيت أو زبدة
1 معلقة صغيرة فانيليا
1 كوب ماء
زيت غزير للتحمير
1 كوب من القطر البارد
1-نضع الماء والزيت أو الزبدة على النار حتى يغلي ثم يرفع من على النار ثم نضيف الدقيق مع التقليب السريع حتى يصبح كالكرة ثم نعيده لمدة دقيقة للنار مع التقليب ثم نرفعه مجددا بعيدا عن النار ومن ثم ضعيه فى آلة العجن وأتركي العجان يخفقه قليلا ليخرج الهواء الساخن ويساعد على تبريده سريعا
2- نضيف البيض، بعد ان يبرد الخليط تماما، واحدة واحدة ونخفق جيدا (ممكن الا نحتاج كل كمية البيض ونعرف ذلك عند رفعك لمضرب العجين تظهر قطعة من العجين على شكل منقار وهكذا تكون اكتفى العجين من الخفق والبيض ايضا) ثم نضيف الفانيليا ونقلبه جيدا
3- افرغى العجين في كيس حلواني به راس بلح الشام (النجمة الواسعة )واكبسى العجين جيدا داخل الكيس
4- نضع الزيت فى أناء عميق للقلي وقبل ان يسخن ابدائ بوضع قطع بلح الشام فيه عن طريق الضغط على الكيس حتى يظهر لكى شريط من العجين فاقطعيها لحبات بطول 7 سم وانزليها فى الزيت الدافئ وليس الساخن واتركيها لدقيقتين ثم ارفعي حرارة النار عليها ل10 دقائق حتى تحمر ثم اخرجيها واغمسيها في القطر البارد ثم تصفى وتقدم وبالهنا والشفا.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق